Τοποθεσία

Η Βόρεια Εύβοια αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό μόλις 160 χιλιόμετρα μακριά από την πολύβουη Αθήνα. Οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν από τις όμορφες παραλίες, τα φυσικά μονοπάτια αλλά και από τα γραφικά ορεινά και παραθαλάσσια χωριά της. Μπορεί κανείς να συνδυάσει διακοπές στη θάλασσα και το βουνό απολαμβάνοντας τις πεντακάθαρες παραλίες, περπατώνταςστα μονοπάτια και τα γραφικά χωριά, αλλά και να επισκεφθεί τα αρχαία μοναστήρια και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Έχοντας ως βάση διαμονής σας την παραλία της Αγίας Άννας, μπορείτε να κάνετε υπέροχες εκδρομές σε όλη τη Β. Εύβοια. Αφού εξερευνήσετε την παραλία των 7χμ της Αγίας Άννας και τις γραφικές παραλίες της φυσικής χερσονήσου της, συνεχίζετε βορειότερα του νησιού όπου θα βρείτε διαδοχικά, την παραλία Μελίσσι, Φραγκάκη, Κοτσικιά, Βασιλικά και πολλές ακόμα.

Και βέβαια, αξίζει να επισκεφτείτε τα χωριά της Β.Εύβοιας ένα προς ένα αφού το καθένα έχει τη δική του μοναδική ταυτότητα και παραδόσεις. Περπατώντας στο χωριό Αγία Άννα όπου τα γραφικά σπίτια και τα δρομάκια θυμίζουν ιδιαίτερες αναμνήσεις από το παρελθόν, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο και στη συνέχεια να κάνετε μια ξεχωριστή βόλτα στο πανέμορφο φαράγγι της Μπολοβίναινας στην περιοχή της Παλιόβρυσης.

Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στους καταρράκτες του Δρυμώνα και στο απολιθωμένο δάσος αλλά και να επισκεφτείτε το μουσείο απολιθωμένων θηλαστικών στο χωριό Κερασιά. Μία βόλτα στον γραφικό διατηρητέο οικισμό της Λίμνης θα σαςμείνει αξέχαστη, ενώ συνεχίζοντας τη βόλτα σας μην παραλείψετε να επισπευτείτε τη Μονή του Οσίου Δαυίδ στις παρυφές του Ξηρού Όρους.