Απολυμάνσεις

Απολύμανση – Μικροβιοκτονία είναι η εξόντωση των παθογόνων μικροοργανισμών (βακτηρίων, μυκήτων, πρωτόζωων, ιών). Κύριος σκοπός της είναι η πρόληψη και η καταστολή διαφόρων μολυσματικών νοσημάτων.

Η εφαρμογή πραγματοποιείται με ειδικά απολυμαντικά σκευάσματα εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) τα οποία εφαρμόζονται αποτελεσματικά σε κρίσιμους χώρους, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

Οι εν λόγω εφαρμογές πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους. Τα σκευάσματα διαθέτουν ευρύ φάσμα αντιμικροβιακής δράσης και ενδεικτικά παρέχει προστασία από βακτήρια, μύκητες, ιους κλπ.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται απολύμανση

Στην απολύμανση χώρων η απάντηση μπορεί να διαφέρει αναλόγως με το πρόβλημα και τις υπάρχουσες συνθήκες.

Συνήθως, στις περιπτώσεις που μιλάμε για σπίτια πραγματοποιούνται μία φορά το χρόνο, στο διάστημα μεταξύ άνοιξης και φθινοπώρου, ενώ για επαγγελματικούς χώρους η απολύμανση πρέπει να γίνεται τακτικότερα. Ειδικότερα όταν μιλάμε για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως η εστίαση.

Γιατί να κάνω απολύμανση σε ένα χώρο

Η απολύμανση πραγματοποιείται για να αντιμετωπίσουμε εστίες μόλυνση που αφορούν ιούς και βακτήρια. Πρόκειται για απολύμανση που είναι ειδικά προσαρμοσμένη για υγειονομική εφαρμογή, και η καταπολέμηση μικροβίων γίνεται με ειδικά απολυμαντικά τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή και εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ..

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα φροντίσει ώστε με προσεκτική δουλειά να σας κάνει να αισθανθείτε ασφαλείς από οποιαδήποτε εξάπλωση μικροβίων. Προσφέρουμε υπηρεσίες κατάλληλες τόσο για οικιακούς όσο και επαγγελματικούς χώρους και επιχειρήσεις, που θα σας απαλλάξουν από παράσιτα και μικρόβια, απομακρύνοντας όλους τους νοσογόνους μικροοργανισμούς.

Σε τι χώρους πρέπει να γίνεται μικροβιοκτονία

Η απολύμανση – μικροβιοκτονία πρέπει να γίνεται σε κάθε χώρο που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να μην αποτελέσει εστία μετάδοσης κάποιου ιού ή μικροβίου. Τέτοιου είδους χώροι αποτελούν τα σχολεία, οι εμπορικές επιχειρήσεις, χώροι εστίασης και καφέ, εταιρικοί χώροι, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, καθώς και επιχειρήσεις τυποποίησης ή επεξεργασίας τροφίμων.

Το εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μας κρίνει και επιλέγει κάθε φορά την μέθοδο ή τον συνδυασμό των μεθόδων απολύμανσης που ταιριάζουν καλύτερα στο χώρο σας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών απολύμανσης χορηγούμε πιστοποιητικά εφαρμογής στα οποία περιγράφονται οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και τα εγκεκριμένα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν.